Håkan Carlsson Grafisk design, illustration

& interaktionsdesign.

 

Välkommen! Jag är en frilansande designer och illustratör bosatt i Malmö. Många års erfarenhet av att ha jobbat på/med storbolag som Sony och BlackBerry har gett mig en god grund att stå på och nu hjälper jag små och stora företag med design och illustration på konsultbasis.

Ett urval av projekt

Jag jobbar både med interaktionsdesign och visuell design och kan hjälpa dig designa din app, filmaffish, rita ikoner eller bara vara en rådgivare inom ux på timbasis. Här följer ett utval av exempel på vad jag har gjort hittills.

Fig 1. Quiz Battle History av Planeto

Point application by Minut.

Fig 2. Point av Minut    Fig 3. Blandade ikoner för mobila applikationer

Det här är ett axplock av applikationer för iOS som jag har designat. Om du vill veta mer om de specifika projekten, kontakta mig!

 

Kravet på detaljrikedom och transitioner i appar har förändrats drastiskt inom bara ett par år. Därför är varje klick och detalj viktig för en bättre upplevelse. När du designar din app, jobba alltid med animationer för att se att allting håller ihop. Här ovan visas ett litet klipp från Point som blir tillgänglig för iOS i höst.

Illustration & Storyboarding

Illustration har alltid varit en stor passion för mig genom hela livet. De senaste åren har jag illustrerat åt lokala bryggerier, indiepopskivbolag och större mobiltelefonföretag.

 

Illustrationsexampel:

Fig 1. Tracing Malmö (löpande & ofärdig)    Fig 2. Diverse bakgrundsbilder för mobiltelefontillverkare

Fig. 5 Sony Ericsson Customer Support Storyboardutdrag

När du testar filmideér och vill visa storyn på ett enkelt vis är storyboards väldigt viktigt.

Ibland funkar skisser på post-it-lappar väldigt bra, men om du vill ha lite mer polerade bilder, kontakta mig så hjälper jag dig pussla ihop helheten.

Grafisk design

Om du funderar du på en digital kampanj eller varför inte en filmaffish kan jag hjälpa dig med all utformning, från skisser till färdigt original. Jag tar hand om tryckformat, papper, färgval och sköter kontakten med tryckerier så du kan koncentrera dig på din kampanj. Bara ge mig en idé om vad du eftersöker så tar vi det därifrån.

 

Grafisk design exempel:

Fig 1. Sony Ericsson C901 Demotour Collage för Computer Arts (detalj) (I samarbete med Hampus Hedberg Hankell)

Fig 2. Filmaffish för Sköterskan, en film av Martin Larsson    Fig 3. Logo för Popbandet Stars In Coma    Fig 4. Sun Giant etikett för Chad Beer

Fig 5. Förpackningsdesign för Lisa Bouviers Album "Made in Lisa" (2013)    Fig 6. Förpackningsdesign för Stars In Coma - "The Confessional Sun" (Omslagsbild av Ewa Brorsson, Text av Andre Brorsson     Fig 7. Säljmaterial, Top Housing, Höllviken    Fig 8. "15 Minutes of Flame" av Chad Beer

Design för webben

Då och då jobbar jag med webdesign, och kan hjälpa dig med design och användarupplevelser för stor och liten skärm. Om du inte har resurserna att bygga en applikation, varför inte satsa på en mobilsajt istället?

 

Webbdesignexempel:

Fig 1. planeto.com     Fig 2. zapfraud.com

“Work? It’s just serious play.” - Saul Bass

Ska vi prata business?

Jag ger dig gärna en offert eller tar ett snack kring ditt projekt och hur jag kan hjälpa dig i processen. Skicka ett brev eller hitta mig i diverse social media nedan. Jag ser fram att höra av dig, och tack för titten!

Copyright © 2015-2016 Håkan Carlsson. Allt material designat och producerat av Håkan Carlsson om inget annat anges.